Kanovaren / onder andere Krutynia


Niet voor niets wordt Masuren ook wel het land van duizend meren genoemd. De vele meren worden vaak verbonden door rivieren en riviertjes, die prachtig te bevaren zijn, en het heldere water is heerlijk om in te zwemmen. Er zijn vele mogelijkheden om bijvoorbeeld kano’s te huren, en zodoende langere of kortere tochten te maken.


Een mooi voorbeeld hiervan wat wij u kunnen aanraden is het maken van kanotochten over de Krutynia.
In de kleine plaats Krutyn kunt u voor weinig geld een kano huren. U kunt hiermee zo lang u wilt een tocht maken over de Krutynia, die u door bossen en landerijen voert.
Langs de oever van de Krutynia vindt u restaurants en herbergen waar u een stop kunt maken om te eten en drinken. Maar u kunt ook onderweg de kano aan de kant te leggen om wat te gaan zwemmen; het water is zo helder dat snorkelen ook een leuk idee is, vanuit de kano ziet u de vissen zwemmen.

De rivier is over het gemiddeld 65 cm diep, de bodem is zanderig en is begroeit met onder andere waterlelies. Om u heen vele libellen en juffers, en vele watervogels zoals knobbelzwanen. Tussen de overhangende bomen door varen is als in een sprookje.


Het is ook mogelijk om u te laten varen in een iets grotere open boot met een peddelaar die u de mooie plekken laat zien.


Krutyn ligt op ongeveer 45 km afstand van Płozy. Een bezoek is mooi te combineren met een bezoekje aan Ruciane-Nida. Het huren van een kano kost ca. 40 Złotty voor een dag (inclusief zwemvesten).

Foto's

Proef alvast de sfeer van Dom Sandora en de omgeving

Activiteiten

Ontdek de activiteiten rondom Dom Sandora

Informatie

Algemene informatie over Polen

Friese paarden

Informatie over de paarden die huizen op Dom Sandora